• 05 ΦΕΒ 15
  Διαταραχές τριχοφυίας – αλωπεκία

  Διαταραχές τριχοφυίας – αλωπεκία

  Με το βασικό Check Up, γίνεται μία αρχική συνολική εποπτική εκτίμηση της υγείας μας (κυρίως της νεφρικής και ηπατικής λειτουργίας), ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει συστηματικό νόσημα που μπορεί να συμμετέχει στην χαμηλή ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής.

  Ελέγχονται ο σίδηρος (Fe), και τα αποθέματα του σιδήρου με την φερριτίνη (Ferr), γιατί σε καταστάσεις σιδηροπενίας τα μαλλιά λεπταίνουν, σπάνε, πέφτουν.

  Οι βιταμίνες: φυλλικό οξύ (Folic acid), Β12 (Vit. B12), Α (Vit. A),C (Vit. C) ελέγχονται να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για την υγεία των μαλλιών.

  Ο ψευδάργυρος (Zn) αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα στην υγιή κατασκευή των μαλλιών.

  LH (ωχρινοτρόπος ορμόνη), FSH (θυλακιοτρόπος ορμόνη), Testo (τεστοστερόνη), E2 (οιστραδιόλη)είναι η βασικές ορμόνες του οργανισμού με άμεση επίδραση στην τριχοφυία (υπερ και υπό τριχοφυΐα), σε άντρες και γυναίκες.

  Με την μέτρηση των fT4 (ελεύθερη θυροξίνη) και TSH (θυρεοτρόπος ορμόνη), γίνεται η βασική εξέταση του θυρεοειδούς, ώστε να αποκλεισθούν πιθανός υπερθυρεοειδισμός και υποθυρεοειδισμός που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα των μαλλιών.

  Τα αποτελέσματα σας τα παραδίδουμε με πλήρη επεξήγηση – αξιολόγηση και πρώτες οδηγίες εφ’οσον χρειασθούν


   

  Σαν προετοιμασία για την πρωϊνή αιμοληψία και εξέταση, προτείνονται τα εξής :

  – να γίνει υποχρεωτικά λήψη γεύματος το προηγούμενο βράδυ.
  – η λήψη του τελευταίου γεύματος να γίνει μέχρι και 11-12 ώρες πριν την αιμοληψία.
  – το βραδινό γεύμα να έχει τα λιγότερα δυνατά ζωικά λιπαρά (εάν εμπεριέχει τυριά, λιπαρά γαλακτοκομικά και κρέατα).
  – το πρωί να μη γίνει λήψη γεύματος, παρά μόνο καφέ και μία φρυγανιά, με ελεύθερη κατανάλωση νερού.

  Για τη λήψη των ούρων :

  – συλλέγονται τα πρώτα πρωινά.
  – τοπική πλύση με άφθονο νερό, χωρίς σαπούνι.
  – τα πρώτα ούρα της ούρησης τα απορρίπτουμε και συλλέγουμε μία μικρή ποσότητα από τα μεσαία της ούρησης, σε ειδικό ουροσυλλέκτη.

Σχετικές εξετάσεις

 • Διαταραχές τριχοφυίας – αλωπεκία

  Με το βασικό Check Up, γίνεται μία αρχική συνολική εποπτική εκτίμηση της υγείας μας (κυρίως της νεφρικής και ηπατικής λειτουργίας), ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει συστηματικό νόσημα που μπορεί να συμμετέχει στην χαμηλή ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής. Ελέγχονται ο σίδηρος (Fe), και τα αποθέματα του σιδήρου με την φερριτίνη (Ferr), γιατί σε καταστάσεις σιδηροπενίας τα μαλλιά λεπταίνουν, σπάνε,

Κλείστε ραντεβού